Dovolená pro single jednotlivce - 10 tipů kam vyrazit

Říká se, že dovolená o samotě je tou nejlepší dovolenou, co můžete zažít. Proč? Dovolenou přizpůsobujete vlastnímu rytmu, odpočíváte, když odpočívat chcete. Jdete na procházku, jen když se vám chce. Spíte jak dlouho chcete. Zemi a místo, které navštívíte vnímáte plnými doušky. Navíc při dovolené single vznikají nová přátelství a zážitky. Dovolená pro jednotlivce je stále oblíbenější. Cestují jak ti, kteří nemají s kým vyrazit, tak tací, kteří naopak chtějí absolutní odpočinek od stresů běžného pracovního i soukromého života

dovolená singles

Kam na dovolenou jako singles? 

Singles mají nevýhodu v tom, že většina hotelů disponuje minimálně pokoji se dvěma lůžky. Většina hotelů tedy poskytne cestovateli, který vyrazil sám, dvoulůžkový pokoj. Pokoj je ale díky neobsazenému lůžku dražší v ceně na osobu, než kdyby vyrazili na dovolenou dva. V některých zemích je tento poplatek v řádů stokorun, někde vyšší. Připravili jsme pro vás tipy, kam vyrazit na dovolenou sám a kde není vysoký příplatek za jednolůžkový pokoj

1. King Minos Palace Kréta s polopenzí nedaleko živého centra a pláže. Ideální pro všechny, kteří se plánují jak koupat, slunit, tak vyrazit za zábavou. 

2. Avra Beach Rhodos s all inclusive leží přímo v centru vesničky Ixia a je skvělým místem pro pohodovou dovolenou v Řecku. 

3. Hotel Lion Bulharsko s polopenzí je skvělým hotelem v Bulharsku. Výhodou je, že příplatek za jednolůžkový pokoj je velmi nízký. Do centra slunečného pobřeží je to 800 metrů.

4. Hawaii le Jardin Egypt s all inclusive nabízí hostům veliké množství zábavy, vlastní písčitou pláž a super cenové podmínky pro jednotlivce. Zde se určitě nudit nebudete. 

dovolen egypt

Egypt disponuje velkým množstvím hotelů s jednolůžkovými pokoji

5. Caribbean World Egypt leží u jedné z nejkrásnějších pláží Egypta, Soma Bay. Hotel je rozlehlý a nabízí nekonečné možnosti vyžití od animací, klidové zóny po kavárnu a večerní zábavu. 

6. Caretta Beach Turecko s all inclusive je velmi obíbeným a vyhledávaným hotelem v lokalitě Alanya. Do centra Konakli lze dojít pěšk, je vzdáleno 1 km. 

7. HM Martinique Mallorca se snídaní leží přímo v živém letovisku na Mallorce. megaluf je proslulý svojí noční zábavou, množstvím barů, kaváren, restaurací a prázdninových atrakcí. zde se nebudete nudit. 

8. Zita Beach Resort Tunisko s all incusive je oblíbeným hotelem přímo u moře spadající pod ostrov Djerby, byť leží v úžině spojující ostrov a pevninu. Komplex má skvělé hodnocení jak služeb, tak kuchyně byť je cena za dovolenou velmi nízká. 

turecko 2020

Turecko je oblíbené jednotlivci, zejména mimo sezónu

 

9. Orea Hotel Horizont Železná Ruda se snídaní je ideálním místem v ČR pokud chcete maximálne relaxovat, užívat si wellness a pobyt v přírodě. Hotel je zrekonstruovaný, disponuje vyhlášenou kuchyní a skvělým zázemím. 

10. Hotel Harmonie Luhačovice  se snídaní leží na konci luhačovické kolonády a je komlexem o dvou budovách. nechybí krytý bazén a wellness, podává se zde velmi rozmanitá snídaně a lokalita je ideální pro procházky, léčebné procedury tak letní koupání v nedaleké přehradě. 

 

Shrnutí na téma dovolená pro single jedince

Všeobecně, pokud se chystáte s cestovní kanceláří na dovolenou, nejlevnější příplatky nebo nejvíce jednolůžkových pokojů naleznete v Turecku, Egyptě, Řecku. Co se týče single cestovatelů, tak ti nejčastěji vlastní cestou míří na Bali, kanárské ostrovy, do Thajska nebo pevninského Španělska, kde si pronajímají pokoje či nějaká studia. V České republice je pak výhodnější ubytování v jednolůžkových pokojích v hotelech/penzionech, tedy v místech, kde je možnost vybrat z více skladem a typů pokojů. 

 

tlatko zjezdy

 

Související články:

 

Kam na wellness víkend v ČR

Kam do Egypta?

Kam na dovolenou k moři?

Kam do Turecka na dovolenou?

Kam do Řecka na dovolenou?

 

Autor: Michaela Novotná

 

 

 

Články dle zemí

Evropa

Bulharsko 

Chorvatsko 

Španělsko

- Mallorca

- Kanárské ostrovy

- - Fuerteventura

- - Gran Canaria 

-- Tenerife

Řecko

 

 

Oblíbené zájezdy na jaře

Kapverdské ostrovy

Egypt

Kanárské ostrovy

 

Oblíbené zájezdy v létě

Bulharsko

Ŕecko

Turecko

Mallorca

 

 

Copyright © 2016 - 2024 Michaela Novotná Všechna práva vyhrazena.