Počasí v Turecku v říjnu, co vás čeká v oblíbených destinacích?

 

Říjen přináší do Turecka oproti září mírný pokles teplot, ale stále je to období příjemné strávené dovolené u moře pro všechny, kteří nevyhledávají tropické teploty. Pokud plánujete cestu do Turecka v říjnu, je užitečné vědět, jaké počasí očekávat v jednotlivých oblíbených destinacích. Zde je přehled počasí v říjnu v destinacích Bodrum, Antalya, Alanya, Marmaris a Side, tedy v těch, kam pohodlně létají cestovní kanceláře z České republiky.

Celkové počasí v Turecku v říjnu

 říjen teploty turecko

Tabulka průměrných teplot v Turecku v říjnu

Nejteplejšími destinacemi pro dovolenou u moře v Turecku v říjnu je Antalya, Alanya, Side a Marmaris, trochu chladněji je v Bodrumu, nicméně teploty se moc neliší. Všebecně v září v Turecku bývají ještě tropické teploty, zatímco v říjnu je podnebí více vhodné pro poznávaní a pro všechny, kdo nevyhledávají teplotní extrémy. Říjen je stále ideální pro dovolenou u moře. Jednotlivá letoviska pak naleznete níže. 

 počasí turecko říjen 2

Říjen v Turecku je stále skvělým měsícem pro dovolenou u moře

 

Bodrum počasí v říjnu

Bodrum v říjnu nabízí příjemné a mírné počasí. Průměrná denní teplota se drží mezi 22-26 °C, což stále poskytuje příležitost k pobytu na pláži, stejně jako poznávání. Srážky mohou být více pravděpodobné než v letních měsících, ale počet slunečných dnů zůstává vysoký. Teplota moře se snižuje na 21-23 °C.

 

Antalya počasí v říjnu

V Antalyi v říjnu také dochází k poklesu teplot oproti září, ale počasí je stále teplé a příjemné. Průměrná denní teplota se snižuje na 24-28 °C, s možným výskytem srážek. Teplota moře klesá na 24-26 °C, což stále láká k pobytu na pláži. V Antalyi je nepatrně tepleji než v Bodrum.

 

Alanya počasí v říjnu

I v Alanyi v říjnu klesá teplota oproti září, ale stále zde panuje příjemné teplé počasí. Průměrná denní teplota je zhruba  24-28 °C jako v Antalyi, objevuje se možností srážek. Teplota moře se snižuje na 24-26 °C, ale je stále vhodná pro koupání.

 počasí turecko říjen

Říjnové teploty jsou skvělé i pro poznávání země

 

Marmaris počasí v říjnu

Marmaris v říjnu nabízí mírné a příjemné počasí. Průměrná denní teplota se pohybuje kolem 23-27 °C, s možností srážek. Teplota moře klesá na 23-25 °C.

 

Side počasí v říjnu

V Side v říjnu dochází také k poklesu teplot, ale stále je zde příjemně a teplé podnebí. Průměrná denní teplota se pohybuje okolo 24-28 °C, s možností srážek. Teplota moře klesá na 24-26 °C.

 

TOP hotely v Turecku pro dovolenou v říjnu

  • Hotel Elysee Beach - leží přímo na kleopatřině pláži a seženete zde dovolenou za suprovou cenu, má skvělé reference!
  • Caretta Beach, hotel ideální pro dovolenou s dětmi díky skluzavkám a poloze přímo u pláže
  • Annabella Park, léty ověřená stálice s výbornými referencemi a krásnou pláží za super cenu
  • Master family Club - ideální zázemí a místo pro krásnou dovolenou s rodinou
  • Annabella Diamond - krásná 5* v klidné lokalitě u nádherné pláže

 

Shrnutí článku Turecko počasí v říjnu

Říjen v Turecku má mnoho výhod, každým rokem sem směřují jak lidé staršího věku, tak rodiny s dětmi, které nevyhledávají tropické teploty hlavní sezóny, další výhodou je možnost si za příjemné peníze prodloužit léto. Počasí se samozřejmě neustále mění, proto mohou být teploty v danou dobu vaší dovolené jiné. Krátkodobé výhledy pak doporučuji sledovat na Accuweather, kde si můžete najít teploty i 3 roky zpětně. 

 

Pokud vás zajímá nabídka skvělých zájezdů v Turecku, doporučuji podívat se buďto na stránky CK TUI, což je nová cestovní kancelář v ČR se zázemím největší CK v Evropě. Nejširší nabídku dovolené v Turecku pak najdete pod tlačítkem níže. Další destinací, kde vládne skvělé teplé počasí je pak Egypt, nechte se inspirovat 11 tipy na nejlepší hotely v Egyptě

 

tlatko zjezdy

 

 

 

 

Autor: Michaela Novotná

 

Články dle zemí

Evropa

Bulharsko 

Chorvatsko 

Španělsko

- Mallorca

- Kanárské ostrovy

- - Fuerteventura

- - Gran Canaria 

-- Tenerife

Řecko

 

 

Oblíbené zájezdy na jaře

Kapverdské ostrovy

Egypt

Kanárské ostrovy

 

Oblíbené zájezdy v létě

Bulharsko

Ŕecko

Turecko

Mallorca

 

 

Copyright © 2016 - 2024 Michaela Novotná Všechna práva vyhrazena.