Kam v březnu na dovolenou k moři? Nejlepší jarní destinace 

 

Březen je ideálním měsícem k tomu, abyste unikli zimním mrazům a vyrazili směrem k moři. Pokud jste z České republiky a hledáte inspiraci na jarní dovolenou u moře, mám pro vás několik skvělých tipů, kam pohodlně k moři vyrazit. A které destinace vám nabídnou slunce, ideální teploty a nezapomenutelné zážitky?

11 tipů kam v březnu na dovolenou k moři

1. Portugalsko - Madeira

Portugalsko a jeho ostrov Madeira se stává stále oblíbenější destinací pro jarní dovolenou. Můžete navštívit jak Lisabon, s jeho bohatou historií, úchvatnými výhledy a slavnými tramvajemi tak pobřeží Portugalsk jako Porto nebo vyhlášenou Madeiru. Březnové teploty jsou příjemné a umožní vám prozkoumávat malebná města a užívat si pláže. Na Madeiře se v březnu pohybují teploty okolo 21 C. Je to tedy ideální čas na výlety a slunění, oceán je ještě chladný, tak raději využívejte přírodní koupaliště či vyhřívané hotelové bazény. 

Tip na ubytování: Dom pedro Madeira s polopenzí u krásné pláže

2. Egypt

Egypt je známý svými nádhernými plážemi a fascinující historií. Nejnavštěvovanější je Hurghada, ležící na pobřeží Rudého moře, je ideálním místem pro milovníky potápění a koupání. V březnu začíná teplota stoupat, což z něj dělá ideální dovolenou pro ty, kteří hledají kombinaci slunce a dobrodružství pod vodou. Druhou nejnavštěvovanější lokalitou je Marsa Alam, která je klidnější, hotely leží povětšinou dál od sebe, podmořský svět je pestřejší než v Hurghadě, nevýhodou mohou někdy být delší transfery z letiště. V březnu se teploty v Egyptě pohybují mezi 25 až 29 stupni. A jaká je velká výhoda dovolené v Egyptě? Její cena. 

Tip na ubytování: Jaz Der El Madinas úžanými referencemi

kam v březnu k moři

3. Kanárské ostrovy

Kanárské ostrovy jsou klasickou volbou pro jarní dovolenou. Tenerife, s jeho rozmanitým prostředím od pláží k sopkám, nabízí nezapomenutelné zážitky. Gran Canaria je ostrov jak pro sportovce, tak milovníky koupání. Na Fuerteventuře zažijete ideální podnebí pro surf a Lanzarote vás uhrane sopečnou krajinou. Březnové teploty jsou na kanárech příjemné a ideální pro procházky po přírodě a relaxaci u oceánu. Nejtepleji je na Tenerife a Gran Canarii okolo 23 C ve stínu, na Fuerteventuře a Lanzarote počítejte s teplotou o trochu nižší.

Tip na ubytování: Gloria Palace Royal Hotel s dechberoucím výhledem

4. Spojené arabské emiráty

Dubaj, perla v poušti, je synonymem luxusu a moderní architektury, pobřeží Emirátů je zase symbolem krásných pláží, vyhřátého moře a místem luxusních hotelů. V březnu v Emirátech panují příjemné teploty mezi 26 až 30 C ve stínu, moře má teplotu okolo 23 C, což je všeobecně ideální čas jak pro návštěvu oblíbených atrakcí, jako je Burj Khalifa a Palm Jumeirah tak pro pohodovou dovolenou v březnu u moře. 

Tip na ubytování: Radisson Blu Fujairah se soukromou písečnou pláží

emirty

5. Omán

Omán, s jeho krásnými plážemi a poutavou kulturou, je skvělou destinací pro odpočinek a objevování. Maskat, hlavní město, vás okouzlí svými tradičními tržišti, historickými památkami a příjemným mořským vzduchem. Pobřežní destinace jako Salalah vám učarují nádherným mořem. Počasí bývá podobné jako v Emirátech. počítejte tedy s teplotami okolo 26 až 30 C ve stínu, teplota moře je také podobná okolo 23 C. Jedná se o ideální měsíc, kdy tuto zemi navštívit, nepanují velká horka a můžete jak poznávat tak si užít moře. 

Tip na ubytování: Milennium resort Salalah luxus za skvělou cenu

6. Vietnam

Vietnam nabízí nádherné pláže a fascinující kulturu. Phu Quoc s jeho bílým pískem a tyrkysovým mořem, je skvělým místem pro relaxaci a vychutnání si exotického prostředí. Březen je optimálním obdobím, kdy se můžete vyhnout dešťovým obdobím. Obrovskou výhodou je, že se můžete vypravit do Vietnami přímými lety z Prahy s cestovní kanceláří. Počasí je stabilní, teplota vzuchu se pohybuje okolo 30 C, moře je vyhřáté okolo 24 C. Samozřejmě záleží na konkrétní lokalitě. 

Tip na ubytování: Melia Vinpearl Phu Quoc v krásné přírodě

vietnam z prahy

7. Keňa

Keňa, známá svou bohatou divokou přírodou, nabízí také úchvatné pláže. Mombasa, s historickými památkami a přírodními krásami, vám poskytne nezapomenutelný zážitek, stejně jako návštěva Safari. Teploty v březnu jsou příjemné pro odpočinek na pláži. Výhodou jsou přímé lety z Prahy. V Keni panuje v březnu slunečné horké počasí s teplotami okolo 28 C ve stínu, voda a moře má pak příjemných 30- 31 C. 

Tip na ubytování: Diani Sea Resort u bělostné pláže

8. Turecko

Turecko je spojením orientálního kouzla a středomořské atmosféry. Bodrum, s jeho modrými zátokami a historickými památkami, je skvělým místem pro jarní dovolenou. Prozkoumejte starobylý amfiteátr nebo si užijte klidné chvíle na pláži. Kdy na koupání to v Turecku v březnu uplně není, teploty se pohybují okolo 20 C, takže spíše je tato dovolená vhodná pro wellness pobyty, kdy využíváte mnnohých procedur kvalitních hotelů, cestujete a poznáváte a nebo se sluníte na pláži.

Tip na ubytování: Limak Limra Resort vyhlášené ubytování

turecko dovolená 2020

9. Kapverdy

Kapverdy jsou skrytým pokladem v Atlantiku. Sal, s jeho bílými plážemi a tyrkysovým mořem, je ideálním místem pro klidnou a relaxační dovolenou. V březnu si užijete teplé počasí a přátelskou atmosféru. Výhodou Kapverd v tomto období je obloha bez mrážku a dlouhý den. Teploty se pohybují mezi 26 až 38 C ve stínu, oceán bude po zimě trochu chladnější, počítejte tak s 20 C. 

Tip na ubytování: Voi Vila do Farol u nejhezčí pláže Santa Maria

10. Thajsko

Thajsko láká turisty svou exotickou kulturou a nádhernými plážemi. Ať se chystáte navštívit kteroukouliv část Thajska, u moře bude teplo, teploty se tedy pohybují v rozmezí 27 - 31 C, moře je teplé okolo 28 C. Nejběžnějšími lokalitami bývá Phuket, Krabi a přilehlé ostrovy, Pattaya nebo ostrovy v Thajském zálivu - Koh Samui, Koh Phangang a jiné. Výhodou Thajska v březnu je nejenom skvělé počasí, ale také to, že se sem můžete vypravit přímými lety z Prahy a dokonce letos i z Brna. 

Tip na ubytování: Supreme Kamala Beach Resort přímým letem

silver beach koh samui

11. Zanzibar

Zanzibar je perlou východní části Afriky a každoročně sem líta více a více turistů. Cílem je většinou pohodová dovolená u moře, šnorchování a poznávání národních parků. V březnu jsou zde teploty okolo 27 C, voda se pohybuje okolo 30 C. Jedná se o dovolenou, kterou můžete pohodlně strávit přímým letem z Prahy.  

Tip na ubytování: Palumbo Reef Resort oblíbená stálice

 

Shrnutí článku kam v březnu k moři

Možností kam vyrazit na dovolenou v březnu je nespočet. nejbližší destinací, kde si užijete teplo jsou Kanárské ostrovy, Madeira a Turecko. Nejlevnější dovolenou pak seženete v Egyptě a Turecku. Oblíbené jsou exotické přímé lety do Thajska, Vietnami, Kěni a na Zanzibar. Stálicí v návštěvnosti jsou pak Spojené Arabské Emiráty. Před letem se vždy informujte na vstupní podmínky do země, platnost dokladů a další důležité informace. Kompletní informace naleznete na webu Ministerstva Zahraničí. 

 

 

Články dle zemí

Evropa

Bulharsko 

Chorvatsko 

Španělsko

- Mallorca

- Kanárské ostrovy

- - Fuerteventura

- - Gran Canaria 

-- Tenerife

Řecko

 

 

Oblíbené zájezdy na jaře

Kapverdské ostrovy

Egypt

Kanárské ostrovy

 

Oblíbené zájezdy v létě

Bulharsko

Ŕecko

Turecko

Mallorca

 

 

Copyright © 2016 - 2024 Michaela Novotná Všechna práva vyhrazena.