Jaké je počasí v září v Řecku?

Zvažujete, jestli je září vhodným časem pro návštěvu Řecka nebo který ostrov vybrat podle nejlepšího počasí? V září je počasí v Řecku skvělé, počítejte s vyhřátým mořem po sezóně s příjemnými, mnohdy stále tropickými, teplotami. Jaké tedy panuje počasí v září v nejpopulárnějších turistických destinacích, kam vyrazit do Řecka?

Souhrnně počasí v Řecku v září

Počasí v řecku v září je skvělé a je ideální pro dovolenou jak u moře, tak pro pozvnávání. Nejtepleji v září je na Kosu, Rhodosu a Krétě. Na konci září pak na Lefkádě, Zakynthosu, Korfu a Kefalonii začíná pršet, tedy objevují se častější přeháňky. Průměrné teploty vidíte níže a moc se neliší.

tabulka průměrných teplot září řecko

Tabulka průměrných teplot v Řecku v září v oblíbených destinacích

 

Jak lze vidět v tabulce výše, teploty v Řecku se v září v rámci Středomoří příliš neliší v rámci destinací. Počítejte samozřejmě s tím, že na začátku září budou teploty stále vysoké, týden po týdnu pak nepatrně klesají. Všeobecně sezóna končí dříve na ostrovech v Iónském moři, naopak v Egejském (Rhodos, Thassos, Kos, Kréta) pokračuje sezóna u moře klidně až do konce října.

 

Korfu počasí v září

V září na Korfu je počasí suché, na konci měsíce se začinají objevovat srážky. Průměrná denní teplota na ostrově Korfu v září se obvykle pohybuje mezi 26 až 30 stupni Celsia. V noci může teplota klesnout na přibližně 18 až 20 stupňů Celsia. Teplota moře dosahuje kolem 24 až 26 stupňů Celsia. 

 

Lefkáda počasí v září

Průměrná denní teplota na ostrově Lefkáda v září se obvykle pohybuje mezi 26 až 30 stupni Celsia. Počasí je velmi podobné Korfu, protože oba ostrovy leží na západním pobřeží Řecka. Průměrná teplota moře na ostrově Lefkáda v září se obvykle pohybuje mezi 23 až 25 stupni Celsia. Opět, na konci září teploty klesají a na ostrově se začnou objevovat srážky.

 

Zakynthos počasí v září

V září na Zakynthosu se průměrné denní teploty pohybují mezi 26 až 30 stupni Celsia. Tato doba bývá obvykle slunečná a teplá, ideální pro koupání a prozkoumávání krás tohoto řeckého ostrova. Teplota moře se obvykle pohybuje kolem 23 až 25 stupni Celsia. Koncem září teploty klesají a začínají se objevovat srážky.

 řecko počasí v září

 

Kefalonia počasí v září

V září na Kefalonii se průměrné denní teploty pohybují mezi 26 až 30 stupni Celsia. Tato doba bývá obvykle slunečná a teplá, což poskytuje ideální podmínky pro dovolenou a koupání. Teplota moře se obvykle pohybuje kolem 23 až 25 stupni Celsia. Koncem září teploty klesají a začínají se objevovat srážky.

 

Rhodos počasí v září

V září na Rhodu se průměrné denní teploty pohybují mezi 28 až 32 stupni Celsia. Na Rhodosu v září panuje stále suché teplé počasí, které je podobné létu. V září téměř neprší. Teplota moře se obvykle pohybuje kolem 24 až 26 stupni Celsia.

 

Thassos počasí v září

Průměrné denní teploty na ostrově Thassos v září se obvykle pohybují mezi 26 až 30 stupni Celsia. Tato doba je charakterizována slunečným a teplým počasím. Teplota moře v této době dosahuje přibližně 23 až 25 stupňů Celsia.

 

Kos počasí v září

V září se průměrné denní teploty na ostrově Kos obvykle pohybují mezi 26 až 30 stupni Celsia. Na ostrově stále panuje hlavní sezóna s vysokými teplotami, suchými dny a teplou nocí. Srážky se ještě neobjevují. Teplota moře v této době dosahuje přibližně 23 až 25 stupňů Celsia.


ionikos kos

V září panuje na Kosu stále hlavní sezóna

 

Kréta počasí v září

V září je průměrná denní teplota na Krétě obvykle mezi 28 až 32 stupni Celsia. Kréta je ostrovem v Řecku ke v září najdete nejvysšší denní teploty i teploty moře, pokud je pro vás teplo zásazní, je ideální volbou. Teplota moře v září dosahuje asi 24 až 26 stupňů Celsia.

 

Olympská riviéra (pevnina) počasí v září

Na Olympské riviéře v září bývá průměrná denní teplota obvykle mezi 25 až 30 stupni Celsia. Tento region Řecka je známý svým teplým a slunečným počasím, na konci září se ochlazuje. Teplota moře v této době dosahuje asi 24 až 26 stupňů Celsia.

 

Shrnutí článku o počasí v Řecku v září

 

Počasí a podnebí se samozřejmě v čase mění, proto nelze odhady brát jako dogma. Ideální je se spíše rozhodnout, jaký ostrov by vás lákal a kdy v září chcete vyrazit. Letecké spoje bývají na ostrovy v Iónském moři (Lefkáda, Kefalonie, Zakynthos) dříve ukončeny než na ostrovech jako je Kréta a Rhodos, sem seženete letenky a zájezdy až do října. Pro konkrétní předpověď před dovolenou sledujte například AccuWeather. Září v Řecku je ideální jak z hlediska počasí, tak cen za dovolenou, tak se určitě nebojte a pokud by vás měl vystrašit například jeden deštivý den, zvolte delší pobyty. 

 

Hledáte konkrétní doporučení na hotely? Podívejte se na článek s 30 tipy na ověřená a oblíbená ubytování kam do Řecka

 

tlatko zjezdy

 

 

Autor: Michaela Novotná

 

Články dle zemí

Evropa

Bulharsko 

Chorvatsko 

Španělsko

- Mallorca

- Kanárské ostrovy

- - Fuerteventura

- - Gran Canaria 

-- Tenerife

Řecko

 

 

Oblíbené zájezdy na jaře

Kapverdské ostrovy

Egypt

Kanárské ostrovy

 

Oblíbené zájezdy v létě

Bulharsko

Ŕecko

Turecko

Mallorca

 

 

Copyright © 2016 - 2024 Michaela Novotná Všechna práva vyhrazena.