Bulharsko z Pardubic, kdy a jak pohodlně vyrazit na dovolenou z Východních Čech v roce 2024

 

Když se řekne letní dovolená, mnohým z nás se vybaví právě Bulharsko. Tato balkánská perla, oblíbená pro své pláže, pohostinné obyvatele a bohatou historii, láká české turisty desetiletí. Z Pardubic je cesta do Bulharska snazší, než byste si mysleli. Díky pravidelným letům, které spojují Pardubice s bulharskými letovisky, můžete být u moře rychleji, než se nadějete.

V článku vám nabídnu kompletního průvodce, jak Bulharsko prozkoumat z Pardubic – od výběru nejlepšího letoviska podle vašich představ, přes tipy na cestovní kanceláře, které z Pardubic do Bulharska létajíAť už vyrážíte na dovolenou s rodinou, jako pár, nebo se skupinou přátel, Bulharsko nabízí každému něco.

 

Bulharsko z Pardubic, kdy a kdo ho létá?

Počítejte s tím, že první letecké spoje z Pardubic do Bulharska startují se začátkem letní sezóny. Tento rok (2024) je to od 7. 6. 2024. Turnusy naopak končí odlety 7. 9. 2024. Letecká společnost, která má letový řád na starost je Smartwings, se kterou létá většina českých cestovních kanceláří.

 bulharsko z pardubic

 

Cestovních kanceláře, létájící zájezdy z Pardubic

  • Exim tours a Fisher – většina termínů startuje poslední týden v červnu, sezóna pak končí druhý týden v září. Výhodou cestovní kanceláře je silné zázemí německých majitelů a široká nabídky zajímavých hotelů, zejména těch all inclusive. Nabídky naleznete zde.
  • Čedok – Čedok létá první termíny z Pardubic již 7. 6. 2024, poslední je pak s návratem 13. 9. Výhodou této české stálice je hlavně široká nabídka penzionů v Bulharsku za skvělé ceny. Nechybí ale ani velké hotely. Čedok také poskytuje mnoho ubytovacích kapacit s vlastní dopravou, ať už zakoupíte letenky samostatně, nebo vyrážíte autem. Nabídky naleznete zde.
  • Invia – zde najdete nejširší nabídku zájezdů cestovních kanceláří na jednom místě, od těch větších a známých, například Blue Style, Tavel Family a desítku dalších až po menší české stálice. Výhodou je zakoupení zájezdů zcela online plus další bonusy poskytované největší agenturou v ČR, ceny zájezdů si zde můžete rychle a jednoduše srovnat a nakalkulovat. Nabídky z Pardubic naleznete zde

 

Letenky z Pardubic do Bulharska

Běžné, celoroční spojení z Pardubic do Bulharska není v tuto chvíli možné. Pokud chcete letět z Pardubic, během sezóny můžete letenky koupit přímo u cestovních kanceláří, které jsou zmíněny výše. 

 

Jaká letoviska vybrat pro dovolenou v Bulharsku?

  • Slunečné pobřeží – Největší a pravděpodobně nejznámější letovisko v Bulharsku, které se nachází na Černomořském pobřeží. Nabízí rozsáhlé písečné pláže, širokou škálu hotelů, noční život a zábavní možnosti. Ideální pro mladé lidi a rodiny s dětmi.
  • Zlaté písky – Toto letovisko je známé svou dlouhou zlatavou pláží a krystalově čistým mořem. Je obklopeno krásným přírodním parkem, který nabízí možnosti pro pěší turistiku a další venkovní aktivity.
  • Nesebar – Historické město a letovisko, které je zařazeno na seznam světového dědictví UNESCO. Nesebar je známý svými starobylými kostely a malebnými uličkami, což je ideální kombinace pro ty, kteří chtějí spojit odpočinek na pláži s poznáváním historie.
  • Sozopol – Jedno z nejstarších měst na bulharském pobřeží, které je také populární díky svému historickému centru a kouzelným plážím. Sozopol je oblíbený u umělců a nabízí mnoho galerií, festivalů a kulturních akcí.
  • Albena – Letovisko, které je ideální pro rodiny s dětmi díky svým klidným plážím, které pozvolna klesají do moře, a množství dětských atrakcí.
  • Pomorie – Méně známé, ale velmi příjemné letovisko, které je oblíbené pro své lázeňské a wellness programy, včetně terapií bahenními koupelemi.
  • Sveti Vlas – Nachází se nedaleko Slunečného pobřeží a je známý svým novým jachtovým přístavem a luxusními ubytovacími kapacitami. Je vhodné pro ty, kteří hledají klidnější dovolenou.

Kdy panuje hlavní sezóna v Bulharsku?

Hlavní sezóna v Bulharsku začíná v půlce června a končí v půlce září, kdy jsou ideální podmínky pro koupání a slunění.

 

Počasí v Bulharsku

  • Červen

Počasí: Červen je začátek letní sezóny, kdy teploty stoupají a dosahují průměrně kolem 25–30°C během dne. Noci jsou příjemnější s teplotami okolo 15–20°C.

Průměrná teplota moře: Teplota moře se v červnu pohybuje kolem 22°C.

  • Červenec

Počasí: Červenec je nejteplejším měsícem v roce s maximálními teplotami často přesahujícími 30°C, někdy až k 35°C. Noční teploty jsou vysoké, což zajišťuje teplo i po západu slunce.

Průměrná teplota moře: Moře v červenci dosahuje ideální teploty kolem 24–26°C, což je výborné pro dlouhé dny strávené plaváním a relaxací na pláži.

  • Srpen

Počasí: Srpen pokračuje s vysokými teplotami podobnými červenci, s průměrnými denními teplotami okolo 30°C a minimálním množstvím srážek.

Průměrná teplota moře: Teplota moře v srpnu je nejteplejší v roce, dosahující průměrně 25–27°C, což je velmi příjemné pro klasickou dovolenou u moře.

  • Září

Počasí: Září přináší postupné ochlazení, ale stále je velmi příjemné s průměrnými teplotami kolem 25°C během dne. Noci začínají být chladnější, což může být pro někoho příjemnější.

Průměrná teplota moře: Moře zůstává teplé i v září s průměrnými teplotami kolem 23–24°C, což umožňuje pokračovat v koupání a jiných vodních radovánkách.

 

Shrnutí dovolené v Bulharsku z Pardubic

Z Pardubic můžete během sezóny pohodlně z Pardubic letět na dovolenou. Počítejte jen s tím, že jak se jedná o menší, regionální letiště, tak v případě vyprodání spojů nejsou většinou navyšovány. Další z možností, které se mohou udát jsou ty, že let bude s mezipřistáním na dalším lětišti. To se informujte vždy u cestovní kanceláře nebo agentury. Většinou se jedná pouze o to, že letadlo přistane na letišti například v Ostravě a rychle přistoupí další cestující. Většinou se jedná pouze o jednu cestu, nikoliv obě. 

 

tlatko zjezdy

 

Autor: Michaela Novotná

 

Související články:

Nejlevnější dovolená u moře letecky 2024

Dovolená v Bulharsku s dětmi

Cestovní kanceláře Řecko

 

 

 

Články dle zemí

Evropa

Bulharsko 

Chorvatsko 

Španělsko

- Mallorca

- Kanárské ostrovy

- - Fuerteventura

- - Gran Canaria 

-- Tenerife

Řecko

 

 

Oblíbené zájezdy na jaře

Kapverdské ostrovy

Egypt

Kanárské ostrovy

 

Oblíbené zájezdy v létě

Bulharsko

Ŕecko

Turecko

Mallorca

 

 

Copyright © 2016 - 2024 Michaela Novotná Všechna práva vyhrazena.