Kam na levnou dovolenou k moři? Nevzdávejte se pohody u moře ani s nižším budgetem

 

Plánujete letní dovolenou, ale chcete, aby vaše peněženka zůstala relativně plná? Nemusíte se však vzdát pobytu u moře. V tomto článku vám představím dva způsoby, jak si užít nádhernou dovolenou u moře bez zbytečně vysokých výdajů, buď letecky přímo z České republiky, nebo autem. Podíváme se na destinace a místa, kde dovolenou pořídíte levněji než tu v tuzemsku nebo způsoby jak ušetřit již při plánování dovolené. Kam tedy na levnou dovolenou k moři?

Levná dovolená u moře letecky

Cestovat letecky na dovolenou k moři je pohodlné a rychlé. Z České republiky je v letní sezóně mnoho možností kam vyrazit k moři letecky a přimým letem. Zde jsou levné destinace pro letní sezónu.

 

1. Tunis s all inclusive

Tunis nabízí bohatou kulturu, nádherné pláže a výhodné ceny. Djerba a Hammamet jsou mezi nejpopulárnějšími letovisky. Ceny zájezdů jsou často velmi příznivé, zahrnují all inclusive služby, což umožňuje naplno si užívat dovolenou bez starostí o dodatečné náklady.

 

Dovolenou v Tunisku za nejnižší ceny naleznete u prodejcezde (aktualitováno červenec 2024). Z hotelů zkuste například Djerba Sun Beach na oblíbeném krásném ostrově Djerba.

 

tunisko dovolená

 

2. Bulharsko v menších ubytovacích zařizeních

Bulharské pobřeží Černého moře, jako jsou Slunečné pobřeží nebo Zlaté písky, je známé svou přátelskou atmosférou a nízkými cenami. Ubytování i stravování jsou zde mimořádně dostupné, což Bulharsko činí ideální volbou pro rodiny i mladé lidi. Nejlevněji pak vyjdou penziony bez stravy nebo se snídaní. Ceny v restauracích a obchodech jsou stejné či nižší než u nás. dovolená se zde tedy vyplatí.

 

Dovolenou v Bulharsku za nižší ceny naleznete u prodejcezde. S all inclusive zkuste například levný a dobrý hotel Vita Park.

hotel kotva bulharsko

 

3. Egypt se vším komfortem

Egypt je tradičně oblíbený pro své celoroční slunečné počasí a vynikající možnosti potápění. Letoviska jako Hurghada nebo Sharm el-Sheikh nabízí výhodné ceny, často ve formě all inclusive. Navíc, pokud vás zajímá podmořský svět, Rudé moře je jedním z nejlepších míst pro šnorchlování a potápění. Egypt je stálice pro výhodnou dovolenou, jelikož hotelů je zde obrovské množství a konkurují si cenami. Vybírejte pobyt s all inclusive a nebudete mít žádné dodatečné náklady kromě víza a cestovního pojištění. Víte, že nejlepší hotely v Egyptě se neliší cenově tak výrazně jako ty hůře hodnocené?

 

 Dovolenou v Egyptě za nižší ceny naleznete u prodejcezde. Z hotelů zkuste Nada Blis Resort

 kam na levnou dovolenou k moři

 

4. Turecko výhodně s dětmi

Turecká riviéra, například Antalya, Alanya nebo Bodrum, je známá svou pohostinností, krásnými plážemi a kvalitními hotely. Ceny jsou zde konkurenceschopné, což umožňuje i méně majetným turistům užívat si luxus na dovolené. I za nižší náklad si můžete užít 5* hotelů s dobrými referencemi. Absolutně vedou hotely s all inclusive, které je zde, stejně jako v Egyptě velmi rozmanité. Na trzích pak koupíte dárky za pár korun.

 

Dovolenou v Turecku za nižší ceny naleznete u prodejcezde. Z hotelů zkuste Lowe hotel pro rodiny za skvělou cenu.

 počasí turecko říjen

 

5. Řecko s mnoha variantami

Řecko s jeho ostrovy jako Kréta, Rhodos nebo Korfu vždy láká turisty svou kombinací historie, kultury a nádherných pláží. Ceny letů i ubytování bývají velmi příznivé, zejména pokud plánujete svou dovolenou s předstihem nebo neplánujete pobyt ve velkých luxusních hotelech. Rezervujte studia, apartmány nebo menší penziony, ty vycházejí cenově skvěle. Ceny v restauracích a supermarketech byly minulý rok téměř ve všech případech nižší než ceny v turistických destinacích v ČR. Připravte se na kávu do dvou eur, levnější ovoce, zeleninu, dobré pečivo, stejně jako pohostinné taverny. 

 

Dovolenou v Řecku za nižší ceny naleznete u prodejce zde nebo například tady.

 kalamaky pláž v řecku

 

Levná dovolená autem k moři

Pro ty, kteří dávají přednost cestování na vlastní pěst, je dovolená autem k moři ideální volbou. Následující destinace jsou snadno dostupné z ČR a nabízejí dovolenou za rozumnou cenu.

 

1. Itálie na severu

Severní Itálie, především Ligurie nebo oblast kolem Benátské riviéry, je skvělou volbou pro ty, kteří hledají kombinaci pláží, kultury a vynikající gastronomie. Ceny ubytování v hlavní sezóně mohou být vyšší, ale mnoho hotelů nabízí za skvělou cenu polopenzi či plnou penzi, což vykompenzuje náklady na ubytování.

 

Dovolenou v Itálii za nižší ceny se stravou naleznete zde

 

2. Černá Hora v apartmánech

Černá Hora je stále více populární díky své přírodní kráse a relativní dostupnosti. Budva nebo Kotor nabízí skvělé pláže, historické památky a dostupné ceny, což je činí atraktivní pro turisty hledající klidnější dovolenou. Nejlevnějši a nejvýhodněji vás vyjdou samozřejmě apartmány. Ceny v supermarketech a restauracích jsou pak podobné, spíše vybírejte klasické hospody než pobřezní restaurace pro turisty.

 

Ubytování v Černé hoře zkuste zde nebo využijte nejznámější Booking. 

 

3. Polsko jako novinka

Možná překvapení, ale polské Baltské moře má své kouzlo. Města jako Sopot nebo Gdaňsk nabízí krásné pláže, zajímavou kulturu a dostupné ceny, zvláště v porovnání s jinými evropskými destinacemi. Polsko se tak poslední roky stává oblíbenou dovolenkovou destinací u moře, jedním z hlavních důvodů jsou právě ceny napříč službami.

 

Levnou dovolenou u moře v Polsku naleznete zde

 

4. Chorvatsko trochu jinak

Chorvatsko je jedním z nejoblíbenějších cílů pro Čechy. Jadranské pobřeží s čistým mořem a krásnými plážemi jako jsou Makarská riviéra nebo Istrie, jsou ideální pro rodiny i páry. Nabízí kempy, apartmány i hotely pro každý rozpočet. V posledních letech se objevují neustálé zprávy o drahotě v Chorvatsku. Ano, ceny se zvýšily stejně jako v ČR, řešením, jak mít levnou dovolenou je potom využít cestovky, která má nasmlouvané vyšší kapacity za nižší ceny, nebo zvolit pobyt se stravováním, kde ušetříte za dodatečné náklady.

 

Kvalitní dovolenou v Chorvatsku za nižší cenu seženete u poskytovatele zde. Nebo využijte Booking

 

pobřeží u drveniku

 

5 tipů na kvalitní levné zájezdy

 

 

Shrnutí článku na téma, kam na levnou dovolenou k moři

Dovolená k moři nemusí být drahá, ať už cestujete letecky nebo autem. Plánování, včasné rezervace a flexibilita mohou značně snížit náklady, zatímco vy si užijete zasloužený odpočinek a nové zážitky. Ceny zájezdů jsou na svém maximu v hlavní sezóně, naopak v červnu a září mnohdy pořídíte zájezdy za zlomek ceny. Pro rodiny s dětmi jsou pak nejvýhodnější pobyty s all incousive, kde máte veškeré nápoje a stravování vyřešeny a pro dovolenou nevznikají další náklady. 

 

Jak lze na dovolené ještě ušetřit?

  • využívejte benefity a slevy od zaměstnavatele, různé karty nabízejí slevy stejně jako můžete kredit využít na dovolenou
  • děti do dvou let mají letenky a ubytování většinou pouze za symbolický poplatek do 1000 Kč, byla by škoda ho nevyužít
  • v hlavní sezóně se vyhněte nejoblíbenějším místům, ta bývají nejdražší, protože turisty vždy najdou
  • v zahraničí plaťte kartou a nevyužívejte směnárny
  • restaurace mimo hlavní promenády nabízejí stravu za mnohem nižší ceny, stejně jako obchůdky a markety

 

Autor: Michaela Novotná

 

Související články:

 

Mobilhome Chorvatsko, skvělá a levná dovolená

Kam na dovolenou do Tuniska? 5 top hotelů

 

 

Články dle zemí

Evropa

Bulharsko 

Chorvatsko 

Španělsko

- Mallorca

- Kanárské ostrovy

- - Fuerteventura

- - Gran Canaria 

-- Tenerife

Řecko

 

 

Oblíbené zájezdy na jaře

Kapverdské ostrovy

Egypt

Kanárské ostrovy

 

Oblíbené zájezdy v létě

Bulharsko

Ŕecko

Turecko

Mallorca

 

 

Copyright © 2016 - 2024 Michaela Novotná Všechna práva vyhrazena.