Kam v září k moři? 9 ověřených tipů, kde se ohřejete

Září je ideálním měsícem pro dovolenou u moře. Ve Středomoří je stále krásné počasí, všude je méně turistů a cena dovolené je podstatně nižší než v hlavní sezóně. Pokud plánujete dovolenou v září, mám pro vás 9 ověřených tipů, kde si užijete sluníčka, koupání a nechybí ani doporučení na skvělé hotely za skvělou cenu. Pojďme se blíže podívat, kam v září k moři na dovolenou.

Turecko

Turecko nabízí krásné pláže, historické památky a vynikající kuchyni, stejně jako kvalitní hotelové řetězce v rámci zájezdů za skvělou cenu. Turecko letos v poptávce dovolených jasně vede. V oblasti Antalye můžete navštívit starověké město Perge, nebo relaxovat na vyhlášené Kleopatřině pláži. Další atrakcí je Pamukkale se svými terasovitými termálními prameny. Do Turecka je ideální vyrazit v září jak ve dvojici tak s rodinou. Teploty nejsou již tak vysoké, dosahují 26 až 31 C, moře je teplé a krásně vyhřáté okolo 25 C.

Tip na skvělé ubytování: Hotel Pegasos resort se skvělými referencemi v klidné lokalitě

 kam v září k moři

 

Řecko

Řecko je plné nádherných ostrovů a starověkých památek. Je místem kam každoroně míří mnoho turistů, září je pak ideální pro pohodovou klidnou dovolenou u vyhřátého moře, vybírat můžete od pevniny po oblíbené ostrovy. V posledních letech jimi jsou například Santorini, Mykonos a stálice jako Kréta, Rhodos či Korfu. Santorini láká svými bílými domky s modrými střechami, Kréta nabízí krásné pláže a historii v podobě paláce Knossos, a na Rhodosu můžete navštívit starověké město Lindos. Teploty již neatakují vysoké hranice, ale pohybují s mezi 25 až 30 C. Moře má okolo 25 C.

Tip na skvělé ubytování: Giakalis Aqua park Resort s aquaparkem v ideální lokalitě se skvělou pláží

 

kam v září k moři

 

Tunisko

Tunisko je skvělou destinací pro milovníky kultury a historie. Ideální je pro všechny, kteří hledají odpočinek u moře a na pláži za absolutně skvělé a nízké ceny. Navštívit můžete Kartágo, proslulé antické město, nebo medinu v Tunisu, která je zapsána na seznamu UNESCO. Kromě toho jsou zde krásné pláže jako například v Hammametu. Teploty se pohybují okolo 27 až 33 C a moře má okolo 25 až 27 C.

Tip na skvělé ubytování: Zita Beach Resort léty ověřený kvalitní hotel na Djerbě

 

nejlevnější dovolená u moře tunisko

 

Mallorca (Španělsko)

Mallorca nabízí nádherné pláže, malebná městečka a bohatou kulturu stejně jako noční život. Palma de Mallorca láká svou gotickou katedrálou La Seu a krásným starým městem. Pro milovníky přírody je zde Serra de Tramuntana, pohoří ideální pro pěší túry. Stejně jako můžete navštívit například vesničku Soller. Mallorcu můžeze obdivovat i při výletech na plachetnici nebo katamaránu. Výhodou je, že v září zde panuje skvělé podněbí, kdy se teploty vzduchu pohybují okolo 25 až 30 C, moře je vyhřáté na zhruba 25 C. Výhodou je, žre zde již není tolik turistů a ceny dovolených jsou nižší, stejně jako služeb v místě.

Tip na skvělé ubytování: Occidental Cala Vinas s výhledem a tipyckou Mallorskou pláží

 mallorca 2

 

Itálie

Itálie nabízí možnost rozmanitých pobytů u moře od ostrovů v podobě Sardinie po dovolenou autem například v Kalábrii nebo Benátské riviéře. Kromě pláží a moře nabízí mnoho kulturního vyžití a poznávání, od historie v Římě po koncerty, divadla, muzea. V Itálii si přijde na své každý a kdo by nemiloval italskou kuchyni. Teploty v Itálii v září se liší dle pobytu, ale všeobecně se pohybují od 24 C do 30 C a teplota moře je pak někde mezi 23 až 25 C.

Tip na skvělé ubytování: Baia del Mimose residence, pro dovolenou na klidné pláži letecky

 sardínie

 

Chorvatsko

Chorvatsko je známé svými čistými plážemi a krásnou přírodou. Nabízí historická města. Dubrovník, zapsaný na seznamu UNESCO, je jednou z hlavních atrakcí. Dalšími lákadly jsou národní parky jako Plitvická jezera nebo ostrov Hvar s jeho vinicemi a levandulovými poli. Chorvatsko v září je ideálním místem pro dovolenou na pláži a poznávání. Počasí je stálé zhruba do půlky září, pak se momhou objevit první deště, nicméně i potom je Chorvatsko skvělým místem pro poznávání nebo relaxaci mimo hlavní sezónu. Teploty se pohybují mezi 23 až 29 C, moře je stále vyhřáté nad 23 C.

Tip na skvělé ubytování: Hotel Nano s polopenzí v krásném Drveniku

 

Chorvatsko Brist

 

Bulharsko

Bulharsko nabízí cenově dostupnou dovolené s krásnými plážemi. Slunečné pobřeží je jednou z nejznámějších destinací, ideální pro rodiny a mladé lidi. Pro milovníky historie je zde Nesebar, starobylé město na poloostrově, zapsané na seznamu UNESCO. Bulharsko je ideální pro dovolenou u moře navštívit do půlky září, kdy zde panuje nejlepší podnebí. Teploty se pohybují okolo 24 až 28 C, moře okolo 22 C.

Tip na skvělé ubytování: Zrekonstruovaný hotel Wela za skvělou cenu

 bulharsko levná dovolená letecky

 

Kanárské ostrovy (Španělsko)

Kanárské ostrovy jsou skvělou destinací po celý rok. Září je skvělý termín pro dovolenou zejména díky vyhřátému oceánu. Vybírejte pak z ostrovů, které vás nejvíce lákají. Tenerife láká na sopku Teide, nejvyšší horu Španělska, a pláže s černým pískem. Gran Canaria nabízí rozmanitou krajinu od písečných dun v Maspalomas až po zelené hory v centrální části ostrova. Lanzarote na vulkanické pláže a pohodu a Fuerteventura na dlouhé pláže s překrásným oceánem. Teploty se na kanárských ostrovech v září pohybují okolo 24 až 28 C. Oceán má okolo 22 c.

Tip na skvělé ubytování: SBH Club Paraíso Playa u překrásné pláže

 Amadores

 

Egypt

Egypt je ideální místo pro dovolenou jak z pohledu pohodové dovolené u moře, pro šnorchlování a potápění, tak pro milovníky historie. Další nespornou výhodou dovolené v Eygptě je zázemí a služby hotelů za skvělou cenu a také parné léto, které zde panuje v září. Počítejte s teplotami okolo 35 C, kdy teplota moře dosahuje 30 C.

Tip na skvělé ubytování: Prima Life Makadi pro rodiny i dvojice, se skvělými recenzemi

 egypt dovolená

 

Shrnutí článku na téma kam v září k moři

Destinací kam v září k moři je mnoho, uvedla jsem ty pro nás nejoblíbenější, cenově skvělé a se skvělým počasím. V září samozřejmě můžete cestovat do exotiky, ale na druhou stranu, proč ještě nevyužít toho, že máme ve Středozemí léto. Další zájezdy včetně exotiky naleznete pod tlačítkem níže. 

 

tlatko zjezdy

 

 

 

Autor: Michaela Novotná

 

Související články:

Kam v srpnu na dovolenou?

Kam na levnou dovolenou k moři?

 

Články dle zemí

Evropa

Bulharsko 

Chorvatsko 

Španělsko

- Mallorca

- Kanárské ostrovy

- - Fuerteventura

- - Gran Canaria 

-- Tenerife

Řecko

 

 

Oblíbené zájezdy na jaře

Kapverdské ostrovy

Egypt

Kanárské ostrovy

 

Oblíbené zájezdy v létě

Bulharsko

Ŕecko

Turecko

Mallorca

 

 

Copyright © 2016 - 2024 Michaela Novotná Všechna práva vyhrazena.