Kam na dovolenou v srpnu? Vyberte ideální místo podle vašeho gusta

 

Srpen je ideálním měsícem pro letní dovolenou. Počasí je teplé a slunečné což je ideální pro odpočinek u moře, aktivní turistiku nebo objevování exotických destinací. Nevýhodou pak je, že v některých přímořských destinacích je až moc velké teplo a že první srpnový týden je jedním z nejpoptávanějších termínů z hlediska dovolených Čechu. Níže najdete přehled destinací, kam vyrazit v srpnu na dovolenou. 

Kam na dovolenou v srpnu k moři?

Řecko

Řecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro letní dovolenou u moře včetně srpna. Ostrovy jako Kréta, Rhodos, Korfu nebo Santorini nabízejí nádherné pláže, azurové moře a bohatou historii. V srpnu je počasí v Řecku teplé a slunečné, ideální pro koupání a vodní sporty.

  • Teplota v srpnu: Průměrné denní teploty se pohybují kolem 30-35°C. Noční teploty zřídka klesají pod 25°C. Moře je vyhřáté.
  • Doporučené ověřené ubytování: Kolymbia Sky

 

kam na dovolenou v srpnu

 

Turecko

Turecko kombinuje krásné pláže s bohatou kulturou a historií s poměrne levnou dovolenou v kvalitních hotelích s all inclusive. Oblasti jako Antalya, Alanya nebo Bodrum jsou známé svými písečnými plážemi a luxusními letovisky. Srpen je ideální pro dovolenou na pláži s večery strávenými na trzích.

  • Teplota v srpnu: Průměrné denní teploty jsou mezi 30-36°C, v noci okolo 24-28°C. Moře je teplé, příjemně vyhřáté.
  • Doporučené ověřené ubytování: Pegassos Club

 

počasí turecko říjen 2

 

Španělsko

Španělsko nabízí nespočet krásných pláží a letovisek od pevniny po Baleárské ostrovy. Costa Brava, Costa del Sol nebo ostrovy jako Mallorca a Ibiza jsou ideálními destinacemi pro letní dovolenou. Srpen je zde vrcholem turistické sezóny, takže se můžete těšit na živou atmosféru, festivaly a vynikající gastronomii.

  • Teplota v srpnu: Průměrné denní teploty se pohybují mezi 28-35°C, v noci kolem 20-25°C. Ideální je strávit dny na pláži nebo na lodích či ve vodních parcích, večery pak v pulzujících střediscích.
  • Doporučené ověřené ubytování: R2 Veronica Beach

 

puerto rico

 

Tunisko

Tunisko láká nádhernými plážemi a exotickou atmosférou. Oblasti jako Djerba nebo Hammamet nabízejí krásné písečné pláže, teplé moře a možnost prozkoumat arabskou kulturu a historické památky. V Tunisku seženete nejlevnější dovolenou formou all inclusive.

  • Teplota v srpnu: Průměrné denní teploty jsou kolem 32-38°C, pro někoho jsou tyto teploty v pořádku, pro někoho již vysoké, zvažte tedy návštěvu, noční teploty klesají na 22-26°C.
  • Doporučené ověřené ubytování: Royal Garden Palace

 

tunisko v květnu

 

Itálie

Itálie je skvělou destinací pro milovníky pláží i kultury. Do Itálie můžete vyrazit jak autem, autobusem tak letecky. Oblasti jako Amalfi, Sicílie nebo Sardinie nabízejí úchvatné pláže, čisté moře a možnost poznat italskou kuchyni a architekturu. Sever je zase velmi oblíbený pro dovolenou autem s malými dětmi, díky vzdálenosti do ČR a mělkému moři a dobrému zázemí pro rodiny.

  • Teplota v srpnu: Průměrné denní teploty se pohybují mezi 28-34°C, v noci okolo 20-24°C.
  • Doporučené ověřené ubytování: Vila del Fiori

 

Chorvatsko

Chorvatsko je oblíbenou destinací pro svou krásnou přírodu a čisté moře. Oblasti jako Dalmácie, Istrie nebo ostrovy Hvar a Brač nabízejí malebné pláže, křišťálově čisté moře a historická města. Chorvatsko je nejoblíbenějším místem pro dovolenou z ČR díky možnosti vyrazit autem. Můžete však také letět nebo využít autobusovou dopravu.

  • Teplota v srpnu: Průměrné denní teploty jsou mezi 28-32°C, v noci okolo 20-24°C.
  • Doporučené ověřené ubytování: 

 

sardínie

 

Bulharsko

Bulharsko je cenově dostupnou destinací s krásnými plážemi a rušným nočním životem. Letoviska jako Zlaté písky nebo Slunečné pobřeží jsou ideální pro rodiny i mladé cestovatele. Výhodou je krátká doba letu, stejně jako cena dovolené se stravováním.

  • Teplota v srpnu: Průměrné denní teploty se pohybují mezi 28-32°C, v noci okolo 18-22°C.
  • Doporučené ověřené ubytování: Paradise Blue Albena

 

delta palace

 

Polsko

Polsko nabízí příjemné pláže na pobřeží Baltského moře. Oblasti jako Sopot, Gdaňsk nebo Hel jsou ideální pro klidnou dovolenou s možností prozkoumání historických měst a přírody. Nevýhodou je, že počasí je zde celkem proměnlivé, 100 % jistotu tedy v rámci dovolené u moře nemáte, ideální je naplánovat si i záložní variantu v podobě poznávání.

  • Teplota v srpnu: Průměrné denní teploty jsou mezi 22-26°C, v noci okolo 14-18°C.
  • Doporučené ověřené ubytování: Sobotka

 

Kam na dovolenou v srpnu za turistikou a aktivním pohybem

Rakousko

Rakousko je rájem pro milovníky hor a turistiky. Alpy nabízejí nespočet turistických tras, nádherné výhledy a čistý horský vzduch. Oblasti jako Tyrolsko, Salcbursko nebo Štýrsko jsou ideální pro letní turistiku, cykloturistiku a horské sporty.

  • Teplota v srpnu: Průměrné denní teploty v horách jsou mezi 20-25°C, v noci klesají na 10-15°C.
  • Doporučené ověřené ubytování: Simmerlwirt

 rakousko

 

Rumunsko

Rumunsko láká turisty svými Karpatami, které nabízejí úchvatné výhledy a divokou přírodu. Oblast Transylvánie je známá svými středověkými hrady a malebnými vesnicemi. Ideální destinace pro pěší turistiku a objevování přírodních krás.

  • Teplota v srpnu: Průměrné denní teploty v horách jsou mezi 22-28°C, v noci klesají na 12-18°C.
  • Doporučené ověřené ubytování: Garnik 100, nebo poptávejte ubytování v Banátů zde

 

rumunsko

 

Slovensko

Slovensko nabízí nádherné hory a přírodu, zejména Vysoké a Nízké Tatry. Turistické trasy, termální prameny a malebné vesnice jsou ideální pro aktivní dovolenou. Slovenský ráj a Malá Fatra jsou dalšími oblíbenými destinacemi pro milovníky přírody.

  • Teplota v srpnu: Průměrné denní teploty v horách jsou mezi 22-28°C, v noci klesají na 10-15°C.
  • Doporučené ověřené ubytování: Vila Altwalfdorf

 

tatry

 

Kam za exotikou v srpnu

Kapverdy

Kapverdy jsou exotickou destinací s krásnými plážemi, teplým klimatem a bohatou kulturou. Ostrovy jako Sal nebo Boa Vista nabízejí nádherné pláže, možnosti potápění a vodních sportů. Výhodou srpna je stále příjemné podnebí bez teplotních extrémů.

  • Teplota v srpnu: Průměrné denní teploty se pohybují kolem 26-30°C, v noci klesají na 22-25°C.
  • Doporučené ověřené ubytování: OA Belorizonte

 Kapverdy pl Santa Maria

 

Zanzibar

Zanzibar je exotickým rájem s bílými písečnými plážemi a tyrkysovým mořem. Ostrov nabízí možnost odpočinku na pláži, potápění a objevování bohaté historie a kultury.

  • Teplota v srpnu: Průměrné denní teploty jsou kolem 28-32°C, v noci klesají na 22-25°C.
  • Doporučené ověřené ubytování: Bluebay Beach resort

 zanzibar

 

Dominikánská republika

Dominikánská republika je oblíbenou destinací pro svou krásnou přírodu, pláže a bohatou kulturu. Letoviska jako Punta Cana nabízejí luxusní hotely, krásné pláže a možnosti vodních sportů.

  • Teplota v srpnu: Průměrné denní teploty jsou kolem 30-34°C, v noci klesají na 24-27°C.
  • Doporučené ověřené ubytování: Whala Bavaro

 

Kam v tuzemsku na dovolenou v srpnu

Jižní Morava

Jižní Morava je známá svými vinicemi, malebnými vesnicemi a kulturními památkami. Oblasti jako Mikulov, Znojmo nebo Lednice nabízejí krásné krajiny, historické památky a možnost ochutnávky místních vín.

  • Teplota v srpnu: Průměrné denní teploty jsou mezi 25-30°C, v noci klesají na 15-20°C. Jedná se o nejteplejší místo v ČR v rámci srpna.
  • Doporučené ověřené ubytování: Wellness hotel Iris

 

IMG 2835 min

 

Šumava

Šumava je ideální destinací pro milovníky přírody a turistiky. Národní park Šumava nabízí nespočet turistických tras, krásné lesy, jezera a možnost objevování divoké přírody. Vyrazte v horkých dnech k Lipnu v chladnějších na túry po okolí.

  • Teplota v srpnu: Průměrné denní teploty jsou mezi 20-25°C, v noci klesají na 10-15°C.
  • Doporučené ověřené ubytování: Penzion u Lipna

 

Krkonoše

Krkonoše jsou nejvyšším pohořím České republiky a nabízejí nádherné turistické trasy a výhledy. Sněžka, nejvyšší hora ČR, je oblíbeným cílem turistů. Krkonoše jsou ideální pro letní i zimní sporty. V létě jsou pro turistiku naprosto ideální kvůli příjemnému podnebí.

  • Teplota v srpnu: Průměrné denní teploty jsou mezi 18-24°C, v noci klesají na 8-14°C.
  • Doporučené ověřené ubytování: Orea Resort Horal

 

Žďárské vrchy

Žďárské vrchy nabízejí klidnou a malebnou krajinu s množstvím turistických tras a cyklostezek. Přírodní rezervace a historická města jako Žďár nad Sázavou lákají k odpočinku a objevování. Navštívit můžete množství skalních útvarů, jako Devět skal, Perničky, 4 palice, Zkamenělí zámek stejně jako se vykoupat v Milovském rybníku, Dářku, na Třech studních apod.

  • Teplota v srpnu: Průměrné denní teploty jsou mezi 22-26°C, v noci klesají na 12-16°C.
  • Doporučené ověřené ubytování: Orea Resort devět skal

 

Shrnutí článku na téma kam na dovolenou v srpnu

Vyberte si destinaci podle svých představ a užijte si nezapomenutelnou dovolenou v srpnu, rozdíl je samozřejmě jak v destinacích, tak cenách zájezdů a pobytů. Pokud si cenově srovnáme hotely a penziony v ČR a v zahraničí, tak se kupodivu cena příliš neliší (v nejoblíbenějších destinacích je i vyšší) od zahraniční dovolené se stravou. V zásadě tedy nejdůležitější je, jaký typ dovolené preferujete a následně cenové rozpětí, které máte určeno pro pobyt. Doporučená ubytování máte uvedena vždy u dané země. Mějte krásnou dovolenou. 

 

Autor. Michaela Novotná

 

Související články:

 

Kam v červenci na dovolenou?

Kam do Bulharska? 12 tipů na ověřené hotely

Kam na levnou dovolenou k moři? Pro rok 2024

Kam v září k moři? 9 tipů, kde vám rozhodně nebude zima

 

 

Články dle zemí

Evropa

Bulharsko 

Chorvatsko 

Španělsko

- Mallorca

- Kanárské ostrovy

- - Fuerteventura

- - Gran Canaria 

-- Tenerife

Řecko

 

 

Oblíbené zájezdy na jaře

Kapverdské ostrovy

Egypt

Kanárské ostrovy

 

Oblíbené zájezdy v létě

Bulharsko

Ŕecko

Turecko

Mallorca

 

 

Copyright © 2016 - 2024 Michaela Novotná Všechna práva vyhrazena.