Řecko pláže - 16 tipů na nezapomenutelnoou dovolenou

 

Řecko není jen zemí antických památek a malebných vesniček, ale také zemí ostrovů s některými z nejkrásnějších pláží na světě. Tento průvodce vás provede 16 tipy na úžasné pláže napříč Řeckem. Každá z těchto pláží nabízí své vlastní jedinečné kouzlo Od bílých pláží po známé útesy a zátoky. Jako bonus je součástí článku také doporučení na hotely v Řecku, které leží u krásných pláží. 

Lefkáda

Lefkáda je známá svými plážemi s jemným bílým pískem a tyrkysovými vodami. Některé pláže na Lefkadě jsou obklopeny vysokými útesy a skalami, kde pláže bývali oblázkovo písčité. Pokud nevíte, kam do Řecka na dovolenou, lefkáda vždy potěší.

 

1. Porto Katsiki: Tato pláž s bílým oblázkovým pískem a tyrkysovou vodou je jedním z nejznámějších míst na ostrově Lefkáda. Obklopená vysokými útesy nabízí impozantní výhled a perfektní podmínky pro slunění a plavání.

 

lefkada

 

 2. Agios Nikitas: Tento malebný rybářský přístav s malebnou pláží je skvělým místem pro procházky podél pobřeží a ochutnávání místních specialit v taverách. Jedná se o bolázkovo písčitou pláž. 

 

Hotely u krásných pláží:

 

Zakynthos

Zakynthos je domovem pro některé z nejkrásnějších pláží v Řecku s bílým pískem a oblázky, pláže v letoviscích jsou spíše široké a písčité.

 

 3. Navagio Beach: Tato ikonická pláž s bílým pískem a vrakem lodi uprostřed zátoky je jednou z nejfotogeničtějších pláží na světě. Přístupná pouze lodí, nabízí jedinečný zážitek. Pláž je v současné době uzavřena. 

řecko pláže

Ikona Řecka dostupná pouze lodí, pláž je nyní uzavřena (2024)

 

 4. Kalamaki Beach: Nacházející se na jihovýchodním pobřeží ostrova, tato pláž je známá svou jemnou zlatou písčitou pláží a klidnými vodami, ideálními pro rodiny s dětmi a milovníky sluníčka. Často se zde na začátku sezóny objevují želvy Careta. 

kalamaki pláž v řecku

Dlouhá písčitá pláž Kalamaki

 

Hotely u krásných pláží:

 

Korfu

Ostrov Korfu nabízí několik písčitých pláží s klidnými vodami, jako je Issos Beach a Sidari Beach. Dále následují menší zátoky a oblázkové pláže.

pláže v řecku

 

 5. Agios Georgios Beach: Tato pláž se nachází na severozápadním pobřeží ostrova a je oblíbená pro svůj jemný písek a klidné vody. Je ideálním místem pro relaxaci a koupání, a nabízí také různé možnosti pro vodní sporty a potápění.

 6. Paleokastritsa Beach: Nacházející se v malebné zátoce obklopené zelenými kopců, tato pláž nabízí klidnou atmosféru a průzračné moře ideální k šnorchlování.

 

Hotely u krásných pláží:

 

Kefalonia

Kefalonie je známá pro své písčité pláže s červeným pískem nebo menší plážičky s jemným žlutým pískem.

 

 7. Xi Beach: Tato pláž je známá svým červenohnědým pískem a minerálními účinky, které se připisují jeho bahenním lázním. Je to skvělé místo pro relaxaci a léčbu pokožky.

 8. Myrtos Beach: Světoznámá pláž s bílým oblázkovým pískem a tyrkysovým mořem, obklopená vysokými útesy a zelenými kopců, je jedním z nejhezčích míst na ostrově Kefalonie.

kefalonie

 

Hotely u krásných pláží:

 

Thassos

Thasos má písčité široké pláže obklopené zelení.

 

 9. Limenaria Beach: Tato pláž se nachází v malebném městečku Limenaria na jihu ostrova Thassos. Je obklopená úchvatnou přírodou a nabízí klidné prostředí pro odpočinek a relaxaci.

 10. Golden Beach: Není divu, proč se tato pláž nazývá Zlatá. Měkký písek a klidné vody lákají návštěvníky hledající odpočinek a relaxaci.

 

Hotely u krásných pláží:

 

Rhodos

Rhodos má povětšinou písčité široké dlouhé pláže, nechybí ale také pár menších kamenitých či oblázkových pláží.

 

 11. Lindos Beach: Pláž v městečku Lindos je obklopena malebnými bílými domy a starověkou Akropolí. Svým návštěvníkům nabízí krásný písek, teplé moře a úchvatný výhled na okolní krajiny.

lindos

 12. Tsambika Beach: Tato písečná pláž s pozadím strmého kopce nabízí působivé scenérie a průzračné vody, ideální pro rodiny s dětmi. Je oblíbená pro svou přístupnost a nabízí širokou škálu vodních aktivit.

 

Hotely u krásných pláží:

 

Kréta

Kréta má množství písčitých pláží, širokých dlouhých, po menší zapadlé pláže přístupné pouze autem.

 

 13. Balos Beach: Tato pláž se nachází na západním pobřeží Kréty a je známá svou exotickou krásou. Přístupná lodí nebo po přírodní stezce, nabízí bílý písek, tyrkysové vody a nádherné výhledy na okolní ostrovy.

 14. Falassarna Beach: Jedna z nejznámějších pláží na západním pobřeží Kréty, Falassarna, láká návštěvníky svým jemným pískem, krásnými vlnami a úchvatnými západy slunce.

Hotely u krásných pláží:

 

Kos

Kos má povětšinou písšité pláže, na některých místech mohou být oblázkovo písčité s kamenitým vstupem do moře. 

 

 15. Marmari Beach: Marmari je další oblíbená pláž na severním pobřeží Kosu. S jemným pískem a průzračnými vodami je ideálním místem pro slunění a plavání.

 16. Tigaki Beach: Tigaki je jednou z nejpopulárnějších pláží na Kosu. S bílým pískem a klidnými vodami je ideálním místem pro rodiny s dětmi a ty, kteří si chtějí užít odpočinek u moře.

tigaki pláž

Hotely u krásných pláží:

 

Shrnutí článku na téma pláže v Řecku

Řecko a jeho pláže jsou světoznámé, co se týče nějakého shrnutí, tak nejvíce písčitých pláží naleznete na ostrově Rhodos, Kréta, Kos a Thassos. Nejzelenější příroda vás potom čeká okolo pláží na Korfu, moře jako v Karibiku pak na Lefkádě, Kefalonii, od každého trochu pak na Zakynthosu, kde najdete jak bělostné pláže tak skvělé mělké písčité pláže, podobná je i Kefalonie. Pokud neplánujete cestovat po ostrově za známými plážemi, pak vybírejte hotel podle svého vkusu a pláže, kterou máte rádi, od toho jsem ke každému ostrovu také napsala tip na hotel, který naleznete u každého ostrova

 

tlatko zjezdy

 

 

 

Autor: Michaela Novotná

 

Související články:

Kam do Řecka, tipy kam vyrazit na dovolenou

 

Články dle zemí

Evropa

Bulharsko 

Chorvatsko 

Španělsko

- Mallorca

- Kanárské ostrovy

- - Fuerteventura

- - Gran Canaria 

-- Tenerife

Řecko

 

 

Oblíbené zájezdy na jaře

Kapverdské ostrovy

Egypt

Kanárské ostrovy

 

Oblíbené zájezdy v létě

Bulharsko

Ŕecko

Turecko

Mallorca

 

 

Copyright © 2016 - 2024 Michaela Novotná Všechna práva vyhrazena.