Počasí v Turecku v červnu, je vhodnou dobou k dovolené?

 

Červen je v Turecku obdobím, kdy letní sezóna začíná nabírat na obrátkách. Počasí v této době je většinou teplé a slunečné, což činí z Turecka oblíbenou destinaci pro turisty hledající sluneční paprsky, teplé moře a bohaté kulturní zážitky. Nicméně, podnebí v Turecku může být velmi různorodé v závislosti na regionu. Zde je přehled, co můžete očekávat v nejoblíbenějších destinacích pro dovolenou u moře v Turecku. Pojďme se blíže podívat, jaké počasí v červnu v Turecku očekávat.

Počasí v červnu v přímořských oblastech

Červen je na Turecké riviéře vrcholem jarní sezóny a začátkem letní sezóny, která naplno propuká v půlce června. Počasí je zde teplé a slunečné, moře je chladnější oproti vrcholné sezóně, ale i tak to znamená, že teploty jsou velmi příjemné ke koupání. Jak vypadá počasí v červnu v oblíbených destinacích?

 

 Tabulka průměrných teplot v Turecku v červnu

turecko tabulka průměrných teplot červen

 

Antalya

V Antalyi je počasí v červnu typicky teplé a suché. Denní teploty se pohybují mezi 25°C a 30°C, ale mohou dosahovat i vyšších hodnot. Noční teploty klesají na příjemných 20°C. Sluneční svit je intenzivní, s průměrně 11 hodinami slunečního svitu denně. Moře je v tomto období teplé, s teplotou vody kolem 23°C až 25°C, což je ideální pro plavání a vodní sporty.

 

Alanya

Alanya, nacházející se východně od Antalye, má podobné klimatické podmínky. Denní teploty v červnu se pohybují od 25°C do 31°C, s minimálními nočními teplotami okolo 20°C. Slunce svítí téměř neustále, a srážky jsou vzácné. Moře je teplé, což zajišťuje ideální podmínky pro koupání a plážové aktivity.

 turecko dovolená 2020

 

Bodrum

Bodrum, který se nachází na západním pobřeží Turecka, má v červnu také teplé a slunečné počasí. Denní teploty se pohybují mezi 25°C a 30°C, přičemž noci jsou mírně chladnější, kolem 18°C až 20°C. Vlhkost je nízká, což činí teplo snesitelnějším. Teplota vody v Bodrumu dosahuje 22°C až 24°C, což je perfektní pro dovolenou u moře.

 

Turecká Riviéra

Turecká riviéra, která zahrnuje oblasti jako Antalya, Alanya, Kemer, a další, má v červnu jednotné teplé a slunečné počasí. Průměrné denní teploty se pohybují mezi 25°C a 30°C, s minimem srážek. Sluneční svit je velmi častý, což činí červen ideálním měsícem pro dovolenou na pláži.

 

Kemer

Kemer, ležící na západ od Antalye, zažívá v červnu podobné teploty jako ostatní části Turecké riviéry. Denní teploty se pohybují mezi 25°C a 30°C, s teplými nocemi okolo 20°C. Moře je zde teplé, s teplotou vody kolem 23°C až 25°C. Město má dostatek slunečných dnů a velmi málo srážek, což je ideální pro venkovní aktivity a plážový odpočinek.

 turecko počasí červen

 

Marmaris

Marmaris, který se nachází na jihozápadním pobřeží Turecka, má v červnu teplé a příjemné počasí. Denní teploty dosahují 25°C až 30°C, s nočními teplotami kolem 20°C. Sluneční svit je hojný, a srážky jsou vzácné. Moře je v tomto období teplé, s teplotou vody mezi 23°C a 25°C, což je ideální pro plavání a další vodní sporty.

 

Tipy na super hotely v Turecku

Váháte kam v Turecku vyrazit? Podělím se s vámi o tipy, které hotely mají skvělé reference a dlouhodobě patří ke kvalitním možnostem za super cenu, co se dovolené u moře v Turecku týče. pro více informací si vždy rozklikněte název hotelu ať vidíte i aktuální cenu pro dovolenou.

 

  • Hotel Roayl Pegassos 5* je top skvěle hodnocená stálice v klidné lokalitě u krásné široké pláže s možností vyžití pro celou rodinu
  • Catamaran Quality Times 5* v klidné lokalitě u pláže vhodná pro klidnou rodinnou dovolenou
  • Club Nena 5* s aquaparkem pro děti v menších budovách 
  • Hotel Meryan 5* další lety ověřená stálice v perfektní lokalitě pro rodiny i dvojice
  • Limak Limra Resort 5* jeden z nejkvalitnějších hotelů v Turecku s bezvadným zázemím a službami

 

Shrnutí počasí v červnu v Turecku

Červen je ideální měsíc pro návštěvu Turecké riviéry, protože nabízí teplé a stabilní počasí s minimem srážek. Teploty se pohybují mezi 25°C a 30°C, s teplými nocemi a příjemně teplým mořem. Ať už plánujete dovolenou v Antalyi, Alanyi, Bodrumu, Kemeri nebo Marmarisu, můžete se těšit na slunečné a teplé počasí, které vám umožní plně si užít krásy a atrakce těchto oblastí. Velkou výhodou a proč je Turecko oblíbené právě pro dovolenou v červnu jsou také nizké ceny zájezdů s odlety z letišť v České republice. kde je pak ideální sledovat aktuální předpověď počasí? Doporučuji portál Accuweather

 

tlatko zjezdy

 

 

Autor: Michaela Novotná

 

Související články:

Počasí v Turecku v říjnu

Kam do Turecka, 12 tipů na skvělé zájezdy

Počasí v Turecku v září, co čekat?

 

 

 

Články dle zemí

Evropa

Bulharsko 

Chorvatsko 

Španělsko

- Mallorca

- Kanárské ostrovy

- - Fuerteventura

- - Gran Canaria 

-- Tenerife

Řecko

 

 

Oblíbené zájezdy na jaře

Kapverdské ostrovy

Egypt

Kanárské ostrovy

 

Oblíbené zájezdy v létě

Bulharsko

Ŕecko

Turecko

Mallorca

 

 

Copyright © 2016 - 2024 Michaela Novotná Všechna práva vyhrazena.