Počasí v Turecku v září, co očekávat při dovolené u moře?

 

Turecko je oblíbenou destinací pro turisty díky nádherným plážím a příjemnému středomořskému klimatu. Září je ideálním měsícem pro dovolenou v Turecku, protože letní horka pomalu ustupují, ale počasí je stále skvělé pro dovolenou u moře, ceny zájezdů jsou navíc oproti sezóně nižší a turitů také ubývá. Pojďme se podívat na podnebí, které lze očekávat v Turecku v září v nejznámějších dovolenkových destinacích.

turecko v září počasíTabulka průměrných teplot v nejoblíbenějších destinacích v Turecku v září

Nejteplejšími destinacemi pro dovolenou u moře v Turecku v září jsou Antalya, Alanya, Side a Marmaris, zatímco Bodrum je mírně chladnější. Všeobecně v září v Turecku panují tropické teploty, což je ideální pro milovníky tepla a moře. Září je tedy stále skvělým měsícem pro dovolenou u moře. Jednotlivá letoviska pak naleznete níže.

 

Antalya (Turecká riviéra), počasí v září

 

Antalya, ležící na jižním pobřeží Turecka, je známá svými krásnými plážemi a čistým mořem. V září zde panuje velmi příjemné počasí. Denní teploty se pohybují mezi 24°C až 32°C, což je ideální pro koupání i pro procházky po městě. Teplota moře kolem 27°C, moře je krásně vyhřáté po sezóně. Srážky se v tomto měsíci téměř nevyskytují. 

 

Průměrná teplota vzduchu: 24°C až 32°C

Teplota moře: kolem 27°C

Skvělý hotel v lokalitě: Hotel Miracle resort 

 

turecko v září počasí marmaris

 

Bodrum, počasí v září

 

Bodrum je další populární destinací na západním pobřeží Turecka. Zde jsou teploty v září mírně nižší než v Antalyi, pohybují se mezi 22°C až 29°C. Moře je stále dostatečně teplé s teplotou kolem 25°C. Počasí je většinou slunečné s minimem srážek. Bodrum je zelenější než Antalyia. 

 

Průměrná teplota vzduchu: 22°C až 29°C

Teplota moře: kolem 25°C

Skvělý hotel v lokalitě: Bodrum Park resort

 

Marmaris, počasí v září

 

Marmaris je situovaný na jihozápadě Turecka, nabízí v září rovněž příjemné počasí. Denní teploty se pohybují mezi 23°C až 31°C. Teplota moře je kolem 26°C.  Marmaris je známý svou krásnou přírodou a čistým mořem, které přitahuje mnoho turistů.

 

Průměrná teplota vzduchu: 23°C až 31°C

Teplota moře: kolem 26°C

Skvělý hotel v lokalitě: Mirage World

 

turecko marmaris

 

Alanya, počasí v září

 

Alanya, nacházející se na východním pobřeží Turecka, je známá svými dlouhými plážemi a živou atmosférou, vyhlášenými letovisky. Září v Alanyi je velmi teplé, s průměrnými teplotami mezi 25°C až 33°C. Moře má příjemných 28°C. Počasí je převážně slunečné s nízkou pravděpodobností srážek.

 

Průměrná teplota vzduchu: 25°C až 33°C

Teplota moře: kolem 28°C

Skvělý hotel v lokalitě: Titan Club

 

Izmir (oblast Çeşme), počasí září

 

Izmir a jeho blízké oblasti jako Çeşme nabízejí v září mírnější teploty. Denní teploty se pohybují mezi 21°C až 28°C, což je ideální pro ty, kteří preferují o něco chladnější podnebí a plánují sportovní aktivity a výlety Teplota moře je kolem 24°C, což je stále dostatečně teplé pro příjemné koupání. Počasí je stabilní a převážně slunečné.

 

Průměrná teplota vzduchu: 21°C až 28°C

Teplota moře: kolem 24°C

Skvělý hotel v lokalitě: Korumar Ephesus

 izmir turecko

 

Shrnutí článku počasí v Turecku v září

Září je v Turecku skvělým obdobím pro dovolenou u moře. Přímořské destinace jako Antalya, Bodrum, Marmaris, Alanya a Izmir nabízejí příjemné teploty vzduchu i moře, ideální podmínky pro koupání a slunění. Počasí je převážně slunečné s minimem srážek, což zaručuje příjemný pobyt. Výhodou je také to, že je zde méně Turistů a ceny dovolených jsou skvělé. Zajímá vás i Turecko v říjnu je také skvělou volbou dovolené. 

 

Kompůetní nabídku dovolené do Turecka v září pak naleznete pod tlačítkem níže. 

 

tlatko zjezdy

 

 

 

Články dle zemí

Evropa

Bulharsko 

Chorvatsko 

Španělsko

- Mallorca

- Kanárské ostrovy

- - Fuerteventura

- - Gran Canaria 

-- Tenerife

Řecko

 

 

Oblíbené zájezdy na jaře

Kapverdské ostrovy

Egypt

Kanárské ostrovy

 

Oblíbené zájezdy v létě

Bulharsko

Ŕecko

Turecko

Mallorca

 

 

Copyright © 2016 - 2024 Michaela Novotná Všechna práva vyhrazena.