Pronájem auta Gran Canaria

A je to tu! Půl roku to trvalo. Neustále jsem poslouchal od Míši dotazy, kdy už konečně napíšu ten kompletní článek o půjčení auta na Kanárských ostrovech! Tímto tedy nadešel ten přelomový den.

 

Půjčení auta na Gran Canarii 

Při naší listopadové cestě na Gran Canarii, jsme si opět pronajali auto od CICAR a potvrdilo se, že to byla skvělá volba. O pronájmu auta na Kanárských ostrovech jsme již psali článek, který si můžete pročíst zde, ale tentokrát jsme to pojali jinak. Auto jsme si rezervovali dopředu online přes web CICAR a auto si vyzvedli ihned po příletu na letišti. Dojdete k okýnku CICAR pouze s rezervačním kódem, který Vám dojde na email a za pár minut odcházíte s klíčky.

 

Není čas ztrácet čas a čas jsou peníze

Ceny za pronájem vozu jsou opravdu nízké, ale s blížícím se termínem vašeho příletu se začínají zvyšovat a nabídka se ztenčuje. Zkuste hádat, kdo dostal vyřízení rezervace auta na starost. Ano správně, byl jsem to já a to možná byla chyba :D, protože vše nechávám klasicky až na poslední chvíli. Pár měsíců před odletem jsem se koukal na nabídku vozů. Byla pořád velká a ceny skvělé, tak jsem říkal, že to ještě počká a není kam spěchat. Věděl jsem, že tím Míšu budu zase štvát, ale proč to zbytečně objednávat dopředu. Slíbil jsem jí, že půjčím auto s automatem, což bude pro vnitrozemí příjemnější.

Zhruba 2 týdny před odletem jsem se podíval na stránky Cicar. Najednou vidím, že cena vyskočila prudce nahoru, nabídka vozů naopak pořádně klesla a auta s automatem už pro jistotu nebyly. Tak jsem nakonec objednal nový Opel Astra s manuálem. Cena na 7 dní za 140 EUR. Jeli jsme 4, takže 5 EUR na osobu na den.

půjčení auta gran canaria  

Za sebe mohu říct, určitě neodkládejte a objednejte dopředu. Nebojte se, peníze se vám žádné nestrhnou, auto se platí až při vyzvednutí na místě. V tomto kroku, jde jenom o to, zarezervovat si vůz a hlavně jeho CENU, která vyrostla o 40 EUR s blížícím se termínem.

 

Kde rezervaci udělat a co je pro ni potřeba?

Je to snadné. Půjdete na stránky CICAR a zaregistrujete se. Po vytvoření vašeho účtu, vyberete ostrov, místo a termín, kde si chcete auto vyzvednou a potom vrátit. Zobrazí se nabídka vozů, vyberete si jaký chcete a dáte rezervovat. Vyplníte jméno a údaje o řidiči (tzn. datum narození,číslo ŘP, adresu, telefon a email). Případně uvedete informace o druhé osobě, která bude s vámi auto řídit). Systém se vás ještě zeptá na číslo vaše letu, je to z toho důvodu, když má let zpoždění, aby Vám rezervace nepropadla. Rezervaci potvrdíte a následně vám do emailu dojde rezervační kód, který si někde uložte. Svou rezervaci vozu můžete ještě pak dále upravovat přes klientský účet u CICAR.

 

Přistál jsem na ostrově a jdu si vyzvednout auto

Po příletu na Gran Canarii jdete do haly, vyzvednete kufry a hned uvidíte i pobočky všech autopůjčoven na ostrově. Název CICAR, určitě nepřehlédnete.

Přijdete k okýnku, řeknete, že máte rezervaci auta a ukážete kód rezervace (buď vytisknutý nebo v mobilu). Zaměstnanci Cicar jsou největší pohodáři, co jsem kdy zažil. Dohledají si vás v databázi, zeptají se na název ubytování a jestli budete platit kartou nebo hotově (můžete obě varianty). Vytisknou papír o převzetí vozidla, od kdy do kdy ho máte pronajaté a způsob platby. Po podpisu přebíracího dokumentu dostanete klíčky od vozu a obálku, kde je uvedena SPZ vozu, stav paliva v nádrži a jaké palivo do něj máte tankovat (95, 98 nebo diesel).

Po převzetí.

 

Jenom taková rada do budoucna, benzín je GASOLINA a diesel je GASOIL. Pracovník CICAR Vám na obálku zároveň napíše řadu a číslo parkovacího stání, kde váš vůz najdete a nasměruje vás ven z letištní haly, do patrových garáží. Vozidla autopůjčoven jsou v podzemí, sjedete výtahem (podívejte se v jakém patře se CICAR nachází a tam jeďte), po vystoupení stačí jen najít parkovací řadu (jsou označeny písmeny) a potom už jenom hledáte číslo konkrétního stání. Na toto stejné místo zase auto vrátíte.

Jakmile najdete vůz, nezbývá už nic jiného než odjet :-). Může se stát, že bude málo paliva v nádrži, nebojte u výjezdu z letiště je hned benzínka a po cestě určitě na nějakou taky narazíte. Benzín na Kanárských ostrovech je levný. My tankovali litr Shell V power racing za cca 1 euro. Ještě jedna rada, doporučuji půjčovat auta značky Opel (jejich navigace má i překlad do češtiny, bude na Vás i česky mluvit a přeloží se Vám i celý palubní počítač). Dálnice vede podél ostrova a letovisek. Což je nejpříjemnější, za 25 minut jsme byli po pohodlné široké dálnici v cíli našeho ubytování, které jsme zvolili v Maspalomas a bookovali online.

 

Vracím vůz a odlétám z ostrova

No co se dá dělat, na Kanárských ostrovech je fakt nádherně, ale o důvod víc se sem zase vrátit a poznat třeba jiný ostrov. Věřte mi, každý je úplně jiný. Při cestě na letiště u nějaké benzínky doplňte stav nádrže na cca stejnou hodnotu, jak když jste auto přebírali (pokud jste ho přebrali s troškou benzínu, tak bych tam dal asi trochu víc ;-) než jsem dostal, jde o to abyste na letiště dojeli :D.

Nebojte, že byste do garáží pro autopůjčovny netrefili, směrovky na letišti Vás navedou na PARKING a pak jenom jeďte na RENT CAR. Jakmile dojedete do správného patra (opět podle názvu CICAR) tak hledejte číslo a řadu, kde jste auto vyzvedli a na stejné místo ho zase postavte.

Nezapomeňte přeložit navigaci zase zpět do angličtiny nebo španělštiny :-). Na obálku, kterou jste dostali při přebírání auta zaznačte stav nádrže a zapište aktuální stav kilometrů. Auto zamkněte, klíčky vhoďte do obálky a zalepte. V tomto patře podzemních garáží má CICAR takovou malou kukaň, tam jim odneste obálku s klíčkem. Věřte nevěřte, ale to je vše, pracovník CICAR obálku převezme, možná se zeptá, jestli je auto v pořádku nebo jestli nevíte o nějaké závadě, aby ho dali na servis a můžete jít na odbavení.

Při vrácení - doplnění údajů.

 

Dovolím si tvrdit, že tohle je ta nejlepší autopůjčovna, jakou jsem kdy zažil. Kromě jednoduchosti vyřízení a nízké ceny, je taky nutno dodat, že všechna vozidla CICAR mají plné pojištění bez spoluúčasti. Při převzetí vozu se neplatí žádná kauce a nejsou potřeba kreditní karty (úvěrové), jak to bývá u ostatních. Když se auto porouchá, stačí jim jenom zavolat a oni vám přistaví nové. Přistavení a odevzdání vozu lze objednat i k hotelu nebo apartmánu, kde budete bydlet.

V každém větším letovisku na ostrově má CICAR pobočky, tzn. pokud budete chtít půjčit auto třeba jenom na pár dnů, můžete tam. Musíte samozřejmě počítat s tím, že některá auta už mají lecco za sebou, protože vystřídaly stovky řidičů před vámi, ale na tu dovolenou to bohatě stačí. Podstatné je to, že se nezdržujete s velkým papírováním, zálohami, blokacemi karet a spoluúčastí, tak jako lidé u dalších poboček, zejména těch nadnárodních. Cicar je ryze španělská společnost. Všeobecně, oproti naší zemi, je doprava plynulá, řidiči ohleduplní. Silnice v luxusním stavu. No a palivo, jak jsem psal, levné.

 tlatko zjezdy

Související články: 

Dovolená na Gran Canarii 

Dovolená na Fuerteventuře

Kanárské ostrovy, který ostrov vybrat?

 

 

 

 

Články dle zemí

Evropa

Bulharsko 

Chorvatsko 

Španělsko

- Mallorca

- Kanárské ostrovy

- - Fuerteventura

- - Gran Canaria 

-- Tenerife

Řecko

 

 

Oblíbené zájezdy na jaře

Kapverdské ostrovy

Egypt

Kanárské ostrovy

 

Oblíbené zájezdy v létě

Bulharsko

Ŕecko

Turecko

Mallorca

 

 

Copyright © 2016 - 2024 Michaela Novotná Všechna práva vyhrazena.