Půjčení auta na Kanárských ostrovech

Kanárské ostrovy nejlépe poznáte, když si půjčíte auto. Půjčení auta na Kanárských ostrovech nejen, že je levnou záležitostí, ale také neocenitelným pomocníkem v případě, že nechcete celou dovolenou strávit u hotelového bazénu. Kterou společnost si ale na pronájem vybrat?

Půjčení auta na Kanárských ostrovech - půjčovna na každém kroku

Společností, které vozidla půjčují, je na Kanárech mnoho, liší se většinou podmínkami půjčení a samozřejmě cenou. Jednou z podmínek mnoha společností je kromě řidičáku také kreditní karta, to proto, aby si pronajímatel vaší kreditkou pojistil případné poškození vozidla do určité výše. Nemáte kreditku? Nezoufejte. Taky jsme řešili tuto otázku. Oblíbené půjčovny s dobrými podmínkami většinou poznáte už na letišti. Jak? Jednoduše, kde je největší fronta :-), proto doporučuji rezervaci online. Na Kanárských ostrovech jeobrovsky oblíbený Cicar. Cicar má svojí pobočku na každém letišti a v každém větším letovisku. Z ostrova Gran Canaria jsme vám vše i nafotili a popsali přímo z letiště, článek o půjčení vozu od Cicar na Gran Canarii zde. S půjčovnou máme ty nejlepší zkušenosti ze všech procestovaných ostrovů. 

cicar

 

Zdroj: Cicar.com, logo Cicar

Jak probíhá půjčení vozu?

Nejjednodušší způsob je samozřejmě objednat si půjčení automobilu online a na letišti jen nasednout. My vše řešili jako tradičně na poslední chvíli a proto se rozhodli pro zapůjčení až na ostrově, celý článek Fuerteventura dovolená najdete zde. Na pobočce Cicaru vám nabídnou, které vozy jsou volné a vy si vyberete, kterým chcete po ostrově cestovat. Většina automobilů je vybavena navigací a klimatizací. Sepíšete smlouvu, od kdy do kdy si auto půjčujete, vyplníte základní údaje a smlouvu podepíšete. V Cicaru si okopírují váš řidičák a zaplatíte. Všímáte si? Žádná kreditka. 

 

Ja to funguje s půjčením vozu na letišti?

Na letišti najdete okénko společnosti Cicar, kam zajdete s nebo bez rezervace. Budete potřeboval řidičský průkaz a hotovost nebo debetní kartu. V Cicaru vám předají obálku s klíčky, stavem nádrže a místem, kde stojí vaše auto. Vy zaplatíte, dostanete se na parkoviště Cicaru, najdete auto a jedete. Automobil na letišti vrátite zase na stejné místose stejnou nádrží, opíšete stav kilometrů,vrátíte klíčky a je hotovo.  

 

Cena půjčení vozu u Cicar

Záleží na modelu a počtu dní pronájmu. V našem případe, půjčili jsme volný Opel MOKKA, který nás vyšel na 26 EUR na den, ale pozor, my půjčovali pouze na tři dny. Pokud půjčíte automobil na týden, dostáváte se zhruba na 21 EUR/denně. V ceně je pronájem vozu a kompletní pojištění - Full risk insurance. Za pět minut dostáváte klíčky, popřípadě dětskou sedačku.

pronjem auta fuerteventura

Vrácení vozu

Auto vracíte na předem domluvené místo v určitou hodinu se stavem benzínu, který byl v nádrži ve chvíli, kdy jste si auto půjčovali. Nikdo po vás už nic nechce, nikdo auto nekontoluje, jen si od vás v kanceláři vezmou klíčky a zeptají se vás, kde parkujete. Nám se stalo, že jim zaměstnanec asi zaspal a kancelář byla zavřená ve stanovený čas vrácení (nepříjemný, pokud vás tlačí čas odletu). Na smlouvě máte telefonní číslo, stačilo zavolat a za deset minut přijel "náhradní" zaměstnanec. 

 

Proč se rozhodnout pro půjčení auta?

Pokud pomineme samozřejmě poznání ostrova, tak pokud si půjčíte auto, můžete si dovolit ubytovat se v menších a levnějších hotelech a na pláže, do supermarketu a restaurace si prostě zajet. Po příletu můžete hned nasednou do půjčeného vozidla a neztrácet čas s čekáním na autobus nebo vyhazováním peněz za taxi. Řidiči jsou zde slušní, doprava je plynulá a hlavně, jste svým pánem. Pokud vás zajímají další informace o ostrovech, jako například počasí, podívejte se na článek na téma, kam vyrazit na Kanárské ostrovy

 

Chcete se podívat víc na jih? Atlantik je v zimě teplejší na Kapverdách, na Kapverách si také můžete půjčit jak automobil, tak čtyřkolky. Ostrovy jsou menší, není zde tedy tolik přírodních a historických krás, ostrov většinou projedete křížem krážem ja jediný den. Oproti tomu, Kanárské ostrovy se ale nebojte navštívit po celý rok, jaro je skvělé pro poznávání, slunění, léto a podzim pro koupání, opalování i cestování. Kompletní nabídku zájezdů naleznete zde

 

 

tlatko zjezdy

 

Související články

Dovolená na Fuerteventuře, vše z našich zkušeností na ostrově

Dovolená na Gran Canarii, tipy na ubytování a cestování

Kanárské ostrovy - který ostrov pro dovolenou vybrat?

 

 

 

 

 

Články dle zemí

Evropa

Bulharsko 

Chorvatsko 

Španělsko

- Mallorca

- Kanárské ostrovy

- - Fuerteventura

- - Gran Canaria 

-- Tenerife

Řecko

 

 

Oblíbené zájezdy na jaře

Kapverdské ostrovy

Egypt

Kanárské ostrovy

 

Oblíbené zájezdy v létě

Bulharsko

Ŕecko

Turecko

Mallorca

 

 

Copyright © 2016 - 2024 Michaela Novotná Všechna práva vyhrazena.