Jaká je teplota moře v Řecku v červnu?

Teplota moře v Řecku během června nabízí ideální podmínky pro milovníky slunce, moře a pláží. Červen jako měsíc je považován za začátek hlavní turistické sezóny v Řecku. Teploty vzduchu i moře se v tomto období zvyšují, což přináší příjemné podmínky pro všechny typy letních aktivit, od koupání a šnorchlování až po jachting a vodní sporty.

Průměrné teploty moře v Řecku v červnu

V červnu teplota moře v různých částech Řecka obvykle dosahuje hodnot mezi 22 a 25 stupni Celsia. Na některých místech, zejména v jižních částech země a okolo ostrovů v Egejském a Jónském moři, může teplota moře dosáhnout i vyšších hodnot.

 

Regionální rozdíly v teplotě moře v červnu

Teplota moře v Řecku se může v červnu lišit v závislosti na konkrétní lokaci. Například Egejské moře může být v tomto období mírně chladnější ve srovnání s Jónským mořem, což je dáno jeho geografickou polohou a prouděním vody. Ostrovy, jako je Kréta, Rhodos, nebo Karpathos, v jihovýchodní části Egejského moře, se mohou pyšnit teplejšími vodami díky své blízkosti k africkému kontinentu.

 

teplota moře v řecku v červnu

Tabulka oprůměrných teplot moře v červnu v Řecku

 

Proč vyrazit do Řecka v červnu?

Červen je ideální měsíc pro dovolenou v Řecku nejenom z důvodu teploty moře. Počasí je zde skvělé, turistická sezóna začíná a příroda ještě přehází z jara do léta. Většina aktrakcí je již v Řecku otevřena. Výhodou je, že v řecku v červnu ještě není tolik turistů jako v létě. Ceny jak zájezdů tak služeb jsou nižší než od července.

teplota moře řecko červen

Začátek června na Kosu

 

Shrnutí na téma teplota moře v Řecku v červnu

Červen v Řecku nabízí návštěvníkům krásné počasí s teplým mořem, což je ideální pro celou řadu letních dovolených. Ať už hledáte odpočinek na pláži, průzkum podmořského světa, nebo jen chcete užívat teplého počasí, Řecko v červnu vás jistě nezklame.

Zajímá vás nejširší nabídka dovolených v Řecku v červnu? Klikněte na tlačítko níže. Váháte kam do Řecka na dovolenou? Zde je 30 tipů na zájezd. 

 

tlatko zjezdy

 

 

Autor: Michaela Novotná

 

Související články:

 

Teplota moře v Řecku

 

 

Články dle zemí

Evropa

Bulharsko 

Chorvatsko 

Španělsko

- Mallorca

- Kanárské ostrovy

- - Fuerteventura

- - Gran Canaria 

-- Tenerife

Řecko

 

 

Oblíbené zájezdy na jaře

Kapverdské ostrovy

Egypt

Kanárské ostrovy

 

Oblíbené zájezdy v létě

Bulharsko

Ŕecko

Turecko

Mallorca

 

 

Copyright © 2016 - 2024 Michaela Novotná Všechna práva vyhrazena.